Home
Contact
Vacatures
Nieuws

Profiel | Alcomij

Alcomij, opgericht in 1969 en dochter onderneming van Hordijk Holding, is gevestigd in ’s-Gravenzande (Westland), het hart van de Nederlandse tuinbouwtechniek. Als onafhankelijke en veelzijdige toeleverancier voor de glastuinbouw ontwikkelt en produceert Alcomij staalconstructies en aluminium systemen voor het bouwen van glazen kassen. Door de overname van de systeemhuizen: Alcoa en Alkupro, beschikt Alcomij over het meest veelzijdige productenpakket binnen de branche. Voor de solar-industrie heeft Alcomij voor elke zonnepaneeltoepassing in kassen, een systeemoplossing.

Daarnaast levert Alcomij logistieke oplossingen voor de tuinbouwindustrie zoals aluminium stapelwagens, aluminium rolcontainers voor potplanten en klant specifieke kratten. Alcomij beschikt over de ervaring en expertise van het ontwikkelen en produceren van logistieke oplossingen zoals het project 1-kar van FloraHolland met een omvang van € 80 milj, waarbij circa 260.000 veilingkarren zijn gebouwd en gemodificeerd.

Met circa 100 medewerkers worden deze producten klant specifiek op projectbasis vervaardigd in een moderne fabriek met sterk industrieel karakter. Productinnovatie en kwaliteit (ISO 9001gecertificeerd), zijn een wezenlijk onderdeel van de strategie. Vanuit een financieel solide positie tracht Alcomij haar doelstellingen middels een industriële attitude te realiseren. De producten van Alcomij worden veelal geëxporteerd over de gehele wereld.

Hordijk Holding is de overkoepelende organisatie van bedrijven met voornamelijk industriële activiteiten op het gebied van verpakkingen, logistieke producten en bouwproducten. Hordijk starte in 1922 het familiebedrijf met de verwerking van hout als hoofdactiviteit. In de afgelopen decenia hebben kunstofverwerking en de productie van aluminium en staal sterk de nadruk gekregen.